" شهر دپو " در حوزه ی انواع کانتینرها ، اجاره انبار کوتاه مدت و بلندمدت ، عرضه بهترین نوع سواله ها در خدمت شماست هدف ما رضایت مشتریان است
انبار یک محوطهی بهخصوص برای ذخیرهسازی و نگهداری انواع کالاها و محصولات است که از ضروریترین و حیاتیترین بخشها برای مشاغل مختلف به شمار میرود. حجم وسیعی از سرمایهی افراد در انبار نگهداری میشود و ضروری است که انتخاب یک انبار، با آگاهی بالا و دقت فراوان صورت بگیرد. امروزه به دلایل مختلفی از جمله هزینههای بالا، اجاره انبار کوتاه مدت و بلند مدت، بسیار محبوبتر از خرید آن است. در این مطلب در ابتدا انواع انبار را معرفی میکنیم و سپس به معرفی مهمترین نکات برای اجارهکردن یک انبار میپردازیم و توضیحات مفصل و کاملی در خصوص آن ارائه میکنیم.
انبارها را میتوان بسته به موقعیت فیزیکی، نوع کالا و بسیاری از موارد دیگر به دستههای مختلفی تقسیمبندی کرد. آگاهی از انواع انبارها برای انتخاب نوع مناسب آن و افزایش بهرهوری در کنترل و مدیریت محصولات ضروری است. در اینجا انواع انبار را از سه لحاظ مختلف بررسی میکنیم.
• انبار معمولی: این انبارها متداولترین نوع انبار هستند که فقط شامل محوطهای برای نگهداری محصول میشوند. انبار معمولی خود به سه دسته سرپوشیده، پوشیده و روباز تقسیم میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
• انبار سردخانهای: این انبار دارای سیستمهای کنترل دما و سیستمهای گرمایشی و خنککننده است و برای نگهداری موارد حساس به دما مانند مواد غذایی، داروها و برخی از محصولات کشاورزی، مناسبترین گزینه به شمار میرود.
• انبار کانتینری: انبار کانتینری جدیدترین نوع انبار به شمار میرود و شامل تعداد متفاوتی از کانتینرهاست. انبار کانتینری بهترین گزینه برای نگهداری محصولات در زمان کوتاه است. همچنین این نوع از انبار امکان دسترسی سریع بهتمامی کالاها را نیز فراهم میکند.
• انبار سولهای: انبار سولهای به شکل سولههای مختلف ساخته میشود و معمولاً دارای متراژ بسیار زیاد برای نگهداری محصولات کشاورزی مانند غلات است. این انبار محافظت بسیار کامل و بالایی از محصولات را ارائه میکند.
انواع انبار از لحاظ نوع خدمات
• انبار دولتی: این انبارها به طور معمول برای رفع نیازهای ذخیرهسازی خود دولت ساخته شدهاند اما عموم مردم نیز میتوانند آنها را اجاره کنند. از مزایای این انبارها میتوان به نرخ اجاره پایینتر و مناسبتر نسبت به اجاره انبار خصوصی اشاره کرد. همچنین این انبارها در نقاط بسیار خوبی ساخته میشوند و دسترسیپذیری عالی دارند.
• انبار خصوصی: این انبارها توسط شرکتهای خصوصی ساخته و اجاره داده میشوند. از مزایای این انبارها ارائه خدمات بیشتر و متنوعتر است. انبار خصوصی هزینه اجاره بالاتری نسبت به انبار دولتی خواهد داشت.
• انبار گمرکی: یکی از انواع خاص انبار، انبار گمرکی است که برای نگهداری کالاهای وارداتی و صادراتی استفاده میشود. این انبارها کالاهای گمرکی را تا حدود سه ماه نگهداری میکنند و یکی از مزایای آنها این است که در طول این مدت هزینهای هم دریافت نخواهند کرد. البته ممکن است شرایط نگهداری در این انبارها کاملاً مساعد نباشد و آسیبدیدگیهایی به وجود بیاید.
• انبار مواد خطرناک: این نوع از انبارها برای نگهداری مواد شیمیایی خاصی مثل مواد پرتوزا و رادیواکتیو و یا مواد سمی طراحی شدهاند و دارای استانداردهای امنیتی بسیار بالایی هستند. برای نگهداری مواد اشتعالزا و هرگونه موارد خطرناک دیگر باید حتماً انبار مواد خطرناک اجاره کنید و همچنین پروتکلهای امنیتی را هم بهدقت چک کنید.
• انبار محصولات غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی: این انبارها برای نگهداری محصولات حساس و فاسدشدنی ساخته شدهاند و معمولاً جزو انبارهای سردخانهای هستند و بهداشت، دما و رطوبت در آنها بهصورت کاملاً دقیق کنترل میشود.
• انبار سایر محصولات مصرفی: این انبار به انواع معمولی و استانداردی گفته میشود که برای نگهداری محصولات مصرفی و روزانه مانند پوشاک مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوع انبارها معمولاً امکانات خاص دمایی و یا محافظتی وجود ندارد و امکانات این انبارها محدود به تجهیزات اولیه است.
نکات و عواملی که برای انتخاب انبار باید در نظر گرفت
اجاره انبار مناسب یکی از مهمترین مراحل در مدیریت کالاها است. انبار نقشی حیاتی در ذخیرهسازی محصولات شما دارد و انتخاب یک انبار خوب میتواند تمامی فرایندهای ذخیرهسازی، بستهبندی و لجستیک را تا حد زیادی تسهیل کند. در این قسمت به بررسی برخی از مهمترین نکات برای انتخاب یک انبار خوب میپردازیم. بهخاطر داشته باشید که بهتر است برای اجاره یک انبار مناسب، بهتر است از شرکتهای معتبر اجاره استفاده کرده و با کارشناسان خبره مشورت کنید تا تمامی ریسکها را کاهش دهید و از ایجاد ضرر و هزینههای جانبی غیرضروری در آینده جلوگیری کنید.
مکانی که برای انبار انتخاب میکنید باید دسترسیپذیری خوبی داشته باشد و به راههای ارتباطی و جادهها نزدیک باشد. همچنین بسته به نوع محصول انبار، باید دسترسی خوبی به بنادر کشتیرانی، خطوط راهآهن و یا فرودگاهها داشته باشد. از مهمترین نکات در انتخاب انبار، نزدیکی به مشتریان است. درصورتیکه مشتریان بهصورت حضوری برای تحویل بار به شما مراجعه میکنند باید مکانی را برای انبار در نظر بگیرید که آنها بتوانند بهراحتی به آن دسترسی داشته باشند.
در انتخاب انبار باید به متراژ آن توجه ویژهای داشته باشید و انباری را انتخاب کنید که حتی در صورت رشد شما و افزایش تعداد و حجم کالاها، باز هم پاسخگوی نیازهای شما باشد. علاوه بر اندازه انبار مناسب، طراحی مناسب فضا نیز نکتهی مهمی است و میزان فضای پرت انبار باید حداقل باشد.
انبار موردنظر باید در مکانی امن قرار گرفته باشد تا امکان سرقت در آن به حداقل برسد. همچنین وجود سیستمهای امنیتی مانند دوربینهای مداربسته و یا نردهها و فنسها برای اطمینان خاطر از امنیت انبار ضروری است. اینکه انبار دارای سیستمهای ضدحریق باشد هم نکتهی بسیار مهمی در ایمنی انبار است.
اجاره انبار باید در منطقهای کاملاً تمیز و بهداشتی صورت بگیرد. برای مثال مکانهای نزدیک به مراکز بازیافت یا محلهای دفع زباله و پسماند، محل مناسبی برای قرارگیری انبار نیستند. آبوهوای منطقه نیز مهم است و مکان موردنظر باید هوای پاکیزه و دما و رطوبت مناسبی داشته باشد.
ساختمان انبار را از لحاظ امکاناتی مانند برقکشی، گازکشی و لولهکشی آب شهری بهخوبی بررسی کنید. برخی از انبارها امکانات و تجهیزات اضافهتری از جمله انواعی از قفسهها و تجهیزات نگهداری و یا دستگاههای حملونقلی مانند لیفتراک نیز دارند. اجارهی یکجای انبار و وسایل آن میتواند بسیار مقرونبهصرفهتر باشد.
هزینهی اجاره هم نکتهی مهمی است که باید به آن توجه شود. بهتر است در ابتدا بودجهی خودتان را مشخص کنید و سپس به دنبال انبارهایی در محدودهی بودجهی قیمتی خودتان بگردید. پس از یافتن چندین انبار، آنها را از نظر تمام ویژگیهایی که ذکر کردیم با هم مقایسه کنید و در نهایت بهترین را برگزینید.
ارائه روشهای امنیتی برای حفاظت از وسایل در انبارها
اجرای یک سری از اقدامات امنیتی برای حفاظت از وسایل انبار و جلوگیری از سرقت ضروری است. برخی از اقدامات ضروری به شرح زیر هستند:
• نصب دوربینهای مداربسته: دوربینهای امنیتی پیشرفته، بهصورت ۲۴ ساعته از تمامی قسمتهای انبار فیلمهایی باکیفیت بالا تهیه میکنند که هم عاملی بازدارنده است و هم میتواند در صورت بروز سرقت، شواهدی قوی برای پیداکردن سارق فراهم کند.
• ایجاد و حفظ روشنایی کافی: انبارهایی که نور ضعیفی دارند، توجه سارقان را جلب میکنند و همچنین احتمالی شناسایی آنها را هم ضعیف میکنند. ایجاد روشنایی کافی در فضای بیرونی و درونی پس از اجاره انبار، عاملی بسیار مهم در جلوگیری از سرقت و حفظ امنیت است.
• نصب سیستمهای هشدار و دزدگیرها: زنگهای هشدار عوامل بازدارندهی قوی هستند و در صورت بروز هر گونه مشکل هم میتوانند کارکنان حراست و نگهبانی و پلیس محلی را خبر کنند.
• استخدام نیروهای امنیتی: در انبارهای بزرگی که انبوهی از محصولات در آنها نگهداری میشوند در صورت لزوم میتوان برای اطمینان خاطر بالاتر، نگهبان استخدام کرد. ایجاد یک ساختمان سرایداری و نگهبانی هم ایده خوبی برای انبار شرکتهای بزرگ است.
• استفاده از سیستمهای مدیریت موجودی و ردیابی کالا: بهتر است سیستمهای مخصوص موجودی کالا را در انبار خود داشته باشید و به طور منظم و دورهای، با استفاده از آنها موجودی کالاها را چک کنید.
• استفاده از سیستمها و گیتهای ورود و خروج: بسیار مهم است که انبارهای بزرگ، سیستمهایی برای کنترل ورود و خروج کارکنان خود داشته باشند تا از ورود افراد ناشناس و سارقین به درون فضای انبار جلوگیری شود.
• اطمینان از امنیت پنجرهها: معمولاً همیشه به امنیت درهای ورودی انبار توجه میشود. اما در بسیاری از موارد پنجرهها مورد غفلت واقع میشوند. بهتر است به امنیت پنجرهها نیز توجه کافی داشته باشید و با نصب نرده و حفاظ، از این مورد نیز اطمینان حاصل کنید.
رعایت ایمنی در انبار فقط به روشهای محافظتی برای جلوگیری از سرقت خلاصه نمیشود و باید سایر الزامات ایمنی برای جلوگیری از ایجاد حریق، منتشرشدن گازهای سمی و... را نیز رعایت کرد. در اینجا تعدادی از مهمترین نکات ایمنی که باید رعایت شوند را بیان میکنیم.
برای اجارهی یک انبار در مناطق مختلف نمیتوان یک هزینهی ثابت را اعلام کرد و شرکتهای انبارداری بسته به یک سری عوامل، نرخهای متفاوتی را اعلام میکنند.
• منطقهی انبار و متراژ آن: بسته به اینکه انبار موردنظر در کجای شهر قرار گرفته باشد، هزینه اجاره آن متغیر خواهد بود. متراژ انبار نیز عامل مهمی در هزینه اجاره آن است و هر چه یک انبار بزرگتر و دارای متراژ بالاتری باشد، هزینهی بالاتری هم خواهد داشت.
• نوع انبار: انواع مختلفی از انبار برای ذخیرهسازی محصولات وجود دارند. برای مثال انبارهای کانتینری و یا انبارهای یخچالی دو نوع خاص از انواع انبار هستند و اجارهی هرکدام از آنها نرخ متفاوتی دارد.
• مدتزمان اجاره: اجاره کوتاهمدت و بلندمدت، هزینهی متفاوتی خواهد داشت. برخی از شرکتهای ارائهکننده خدمات انبارداری در صورت اجاره برای مدتزمان بیشتر، بر روی مبلغ کلی به شما تخفیف میدهند که این مورد را باید با کارشناسان شرکت موردنظر هماهنگ کنید.
• وجود امکانات امنیتی و سایر تجهیزات: برخی از شرکتهای اجارهی انبار، سیستمهای امنیتی حرفهای مانند دوربینهای مداربسته و آژیر خطر را برای انبار تأمین میکنند و در نتیجه هزینه اجاره هم بالاتر میرود. دارابودن امکانات بیشتر مانند ابزارآلات بستهبندی و بارگیری وسایل نیز میتواند در نرخ اجاره مؤثر باشد.
توضیح اندازههای مختلف انبار و کاربرد هر اندازه برای نیازهای مختلف
• انبار سرپوشیده: این نوع انبار دارای سقف است ولی چهار طرف دیگر آن باز هستند و حفاظ جانبی در آن وجود ندارد. این نوع انبار در ابعاد بسیار متفاوتی ساخته میشود. اجاره انبار سرپوشیده به طور معمول برای نگهداری کالاهایی است که نسبت به نور مستقیم آفتاب و بارش برفوباران حساس و آسیبپذیرند..
• انبار پوشیده: این انبار مانند یک ساختمان معمولی است. انبار پوشیده دارای دیوار و سقف با محافظت کامل است و برای نگهداری محصولات حساس با حداکثر امنیت استفاده میشود. یک انبار پوشیده استاندارد دارای عرضی بین ۱۲ تا ۱۵ متر، طولی بین ۱۸ تا ۳۰ متر و ارتفاع ۵ تا ۷ متری است.
• انبارهای روباز: انبارهای روباز به محوطههای بدون سقفی گفته میشود که معمولاً برای نگهداری ابزار و تجهیزات صنعتی مانند انواع میلگرد، ماشینهای صنعتی و... استفاده میشوند و به طور معمول یک متراژ حداقل ۱۰۰۰ مترمربعی دارند.
دلایلی که اجاره انبار بهجای خرید آن منطقیتر است
• هزینه کمتر اجاره نسبت به خرید: انبار فضایی برای دپوی موقتی محصولات است و اجارهی آن که با هزینهی کمتری هم صورت میگیرد، بسیار منطقیتر از خرید انبار است. البته برای شرکتهای بسیار بزرگی که نیاز دائمی به نگهداری حجم زیادی از محصولات دارند، ممکن است گاهی خرید انبار منطقیتر به نظر برسد.
• کاهش هزینههای جانبی: شرکتهای اجاره به طور معمول انواعی از امکانات جانبی مانند سیستمهای امنیتی و یا ضدحریق را هم به همراه انبار ارائه میکنند. این مورد میتواند منجر به صرفهجویی در هزینه و همچنین زمان شما شود. یکی دیگر از مزایای اجاره یک انبار تجاری هم این است که هزینههای تعمیرات اصلی و اساسی بر عهده اجارهدهنده است و مستأجر از این بابت نگرانی نخواهد داشت.
کانتینر یکی از مهمترین ابزارهای تجاری است که انواع مختلفی دارد و برای نگهداری و حملونقل انواع بار و همچنین اجاره انبار کانتینری استفاده میشود. کالاهایی که نیاز به حملشدن و جابهجایی با استفاده از کشتی، کامیون و یا قطارهای باری دارند، در کانتینرها بارگیری میشوند.
• کانتینر معمولی: این کانتینر که به آن کانتینر استاندارد هم میگویند، رایجترین نوع برای نگهداری و حملونقل انواع محمولههاست. این کانتینر به طور معمول در دو سایز ۲۰ فوت و ۴۰ فوت تولید میشود.
• کانتینر روباز: نوع خاصی از کانتینر به نام روباز وجود دارد که بدون سقف است و برای بارهایی با ارتفاع بیش از حد ساخته شده است. البته در مواقع موردنیاز مانند روزهای بارانی، میتوان از سقفهای پلاستیکی یا چادری مخصوص برای این کانتینرها استفاده کرد.
• کانتینر پهلو باز: این کانتینرها مشابه نوع معمولی و استاندارد هستند با این تفاوت که درها در پهلوهای کانتینر قرار گرفتهاند و به طور کامل باز میشوند تا دسترسی بسیار بهتری برای بارگیری یا تخلیه ایجاد شود.
• کانتینر یخچالی: برای نگهداری و جابهجایی مواد حساس به دما مانند مواد خوراکی فاسدشدنی و یا داروها از کانتینرهای یخچالی استفاده میشود. برق موردنیاز این نوع کانتینر توسط اتصال به منبع برق و یا ژنراتورهای دیزلی تأمین میشود. این دسته از کانتینرها ها به طور معمول توانایی حفظ دما در بازهی منفی ۲۵ تا مثبت ۲۵ درجه سانتیگراد را دارند.
• کانتینر مخزنی: کانتینر مخزنی یا ایزو تانک، نوع خاصی از کانتینر است که برای حمل مایعات خوراکی و شیمیایی استفاده میشود و شامل یک مخزن استوانهای قرار گرفته درون یک چهارچوب فلزی محکم است.
• کانتینر سفارشی: این نوع از کانتینر در شکلها و ابعاد مختلف و بسته به نیاز مشتری ساخته میشود. معمولاً افراد و شرکتها نیاز خود را با اجاره کانتینر رفع میکنند. اما گاهی نیاز است که کانتینرهای سفارشی برای بارهای خاص ساخته شوند که این کار هزینهی بالاتری هم دارد.
اجاره انبار تجاری یکی از بهترین راهکارها برای نگهداری اجناس و کالاها بهصورت موقتی است. علاوه بر نکات مهمی که برای انتخاب انبار باید در نظر بگیرید، نکات مهمی در خصوص اجاره و ثبت قرارداد آن نیز وجود دارد که بهتر است به آنها دقت کنید.
چیدمان صحیح یک انبار یکی از حیاتیترین کارهایی است که باید پس از اجاره انبار انجام شود. چیدمان اصولی منجر به بهینهسازی فضای در دسترس و استفاده حداکثری از آن میشود و بازده کارکنان و ابزار جابهجایی را نیز بالا میبرد.
اصلیترین نکتهای که هنگام چیدمان اصولی انبار باید به آن توجه شود، استفاده حداکثری از زیربنای انبار است. قفسهبندی مناسب و استفاده از فضاهای عمودی از جمله مواردی هستند که برای بهرهگیری حداکثری از فضا باید به آنها دقت کنید.
جریان انجام کارها توسط کارکنان و یا دستگاهها، باید بهگونهای روان و بدون وقفه صورت بگیرد. به این منظور باید محل دریافت کالاها را در نزدیک درب ورودی قرار دهید و محل بستهبندی در نزدیکی درب خروجی باشد. همچنین مسیرهای رفتوآمد باید کاملاً روان باشند تا افراد و ماشینآلات جابهجایی بتوانند بهراحتی از آنها عبور کنند.
استفاده از حداکثر فضای موجود در انبار نباید بهگونهای باشد که ایمنی محصولات و یا کارکنان انبار را به خطر بیندازد. رعایت ایمنی همیشه اولویت اول در چیدمان اصولی یک انبار است. برای مثال محصولات نباید با ارتفاع بیش از حد چیده شوند تا امکان افتادن و سقوط آنها وجود نداشته باشد.
چیدمان وسایل در انبار باید باتوجهبه وزن و حجم آنها صورت بگیرد. یکی از بهترین روشها، قراردادن سنگینترین و حجیمترین کالاها در پایینترین قسمتهاست. این روش هم باعث جلوگیری از ایجاد فشار اضافی توسط کالاهای سنگین به بقیه کالاها میشود و هم جابهجایی را تسهیل میکند.
کالاها پس از اجاره انبار، باید بهگونهای چیده شوند که محصولات فاسدشدنی و با نزدیکترین تاریخ انقضا، در نزدیکترین مکان به بخش بستهبندی و یا خروج قرار بگیرند.
دو روش کلی برای چیدمان کالاها در انبار وجود دارد که FIFO و LIFO نامیده میشود. در روش FIFO، کالاهایی که در ابتدا چیده شدهاند، در اولویت خروج هستند و زودتر از بقیه از انبار خارج میشوند. این روش برای محصولاتی که تاریخ انقضا دارند، مانند مواد خوراکی و داروها مناسبتر است.
روش دوم که LIFO نام دارد به این معناست که کالاهای چیده شده در ابتدا، در آخرین مرحله و دیرتر از بقیه از انبار خارج میشوند. این روش با ساختار بسیاری از قفسههای انبار تناسب دارد و برای محصولات فاسدنشدنی و بدون انقضا مناسبتر است.
در این مطلب به بررسی کامل نکات مهم اجاره یک انبار پرداختیم. همانطور که میدانید، انبار میتواند بهعنوان قلب بسیاری از مشاغل در نظر گرفته شود و داشتن یک انبار نامناسب میتواند کسبوکارهای مختلف را فلج کند. به همین دلیل بسیار مهم است که در هنگام اجاره بهتمامی نکاتی که ذکر کردیم توجه کافی داشته باشید تا بتوانید بهترین را انتخاب کرده و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. درصورتیکه دررابطهبا هرکدام از نکات و موارد ذکر شده در این مطلب دچار هرگونه ابهام و سؤالی شدهاید، با ما تماس بگیرید.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهایتنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجودر ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.